top of page

Dieren

Veel dieren ervaren net zoals mensen emoties. En dan bedoel ik die dieren die een hogere emotionele intelligentie hebben. Dieren die leren op basis van succes, maar ook reageren op de emoties van de mens, zoals bijvoorbeeld paarden, honden en katten.

 

Wanneer het dier ervaringen opdoet die het niet begrijpt en als niet prettig ervaart, zal voortaan proberen deze situaties te vermijden, zodat het deze emotie niet meer hoeft te ervaren. Net zoals bij de mens worden alle onbegrepen en onverwerkte emoties opgeslagen in het onbewuste. 

Om deze (ongewenste) emoties niet meer te hoeven ervaren, zal het dier zijn gedrag daarop aanpassen. Gedrag waarvan je als baasje merkt, voelt dat het dier niet goed in zijn vel zit. Het dier kan zich in zichzelf terugkeren, angstig gedrag vertonen, onrust, meer blaffen, zich verstoppen, onzekerheid.

 

Gedrag kan echter ook vertoont worden doordat het dier lichamelijk klachten ervaart, zoals bijvoorbeeld maag-, darmklachten, huidproblemen. Deze klachten kunnen een uiting zijn van emoties, maar kunnen ook veroorzaakt worden door de voeding die zij krijgen. Het kan gebeuren dat het dier niet tolerant op het voer reageert en/of een tekort heeft aan vitaminen of mineralen. 

Deze disbalans uit zich bij ieder dier op een eigen wijze. Ieder dier is uniek, zo ook de situatie. Via de methodieken die ik toepas, het gebruik van de biotensor als meetinstrument, kunnen blokkades (emotioneel, fysiek) worden opgespoord en opgeruimd. Doordat dieren heel open staan in hun energie, is er via hun onbewuste goed contact te maken. Wat vaak tijdens de sessie al zichtbaar wordt. 

Door het opsporen en opruimen van blokkades kan het zelfhelend vermogen van het dier weer worden geactiveerd en is er weer verandering mogelijk. 

dierencirkel.jpg
bottom of page