top of page

Mediation - Medium

 

Vanuit de NEI methode werk ik met energie en alles om ons heen bestaat uit energie.

Zo ook onze gedachten, gevoelens, ons lichaam, onze cellen. Maar ook al datgene wat is geschreven, getekend, gecreëerd (door de mens of de natuur) is energie. Er is energie in gestoken om het te maken en die energie blijft bestaan. Energie vergaat namelijk niet. Het kan wel getransformeerd worden naar een andere vorm. 

Waarom de omschrijving Mediation - Medium?

Tijdens het consult kan het nodig zijn om bepaalde aspecten te benoemen die betrekking hebben op je hulpvraag. Bijvoorbeeld: Je ervaart emoties die niet van jezelf lijken te zijn. Of je ervaart bepaalde lichamelijke klachten, waarvan de oorzaak niet duidelijk is. Of er is sprake van een bepaald thema (terugkerend patroon) die betrekking heeft op een voorgaand leven.

Het benoemen van deze aspecten (woorden, beeldmateriaal, etc) gebeurd veelal door boeken die ik erbij mag pakken om deze aspecten te kunnen duiden.

Op dat moment fungeer ik als een schakel tussen je onbewuste en datgene wat benoemd (geduid) mag worden. Daar staat (voor mij) het woord Mediation of Medium voor. Ik bemiddel, vanuit neutrale positie als een soort van doorgeefluik, tussen mens (cliënt) en al datgene wat om ons heen is. Dat kan zijn dat er een woord of tekst benoemd mag worden om de ziel te helpen herinneren aan wat destijds de ziel heeft verwond en wat in een nieuwe context geplaatst mag worden om te kunnen helen. Ook kan het zijn dat je ziel nog sterk verbonden is met een andere ziel en je daardoor belemmerd wordt om je eigen leven te kunnen leven. Gedurende het consult geeft je onbewuste (je ziel) aan wat je nodig hebt om weer in balans te komen met jezelf. En door mijn werkervaring is geen verhaal of situatie vreemd.

Dit werk maakt dat ik op zielsniveau kan communiceren met al wat leeft, vanuit respect voor het Zijn. Bijvoorbeeld iemand die nog leeft, maar niet (meer) kan communiceren, zoals bijvoorbeeld een baby, iemand die in coma verkeert of vanwege een beperking zich niet (meer) kan uiten. Want communicatie bestaat niet alleen maar uit woorden. Communicatie vanuit en met het onbewuste betekent eigenlijk dat je communiceert van Ziel tot Ziel. Een staat van Zijn in verbinding met de wereld om je heen.

 

foto medium.jpg
bottom of page